Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Waarom deze website?
Oorsprong
In 2003 startte in Delft een bijzondere groep: M25 Delft. M25 is een jongerengroep die zich diaconaal inzet. Dit in tegenstelling tot de meeste jongerengroepen, die zich vooral met onderlinge ontmoeting en gesprek bezighouden.

M25 steekt handen uit de mouwen
M25 daarentegen is vooral een doe-groep. Iets doen voor mensen die om welke reden dan ook in de knel zitten. Zo hebben de jongeren zich in de afgelopen jaren bijvoorbeeld ingezet voor ouderen, gehandicapten, daklozen, verslaafden, en ex-gevangenen.

Publiciteit
Het initiatief van Delft kwam al snel in de publiciteit. Diverse keren werd in de media aandacht aan M25 Delft gegeven. Zij presenteerden zich op de KRO-dag rond "Parochie en jongeren", werden enkele malen genomineerd voor de Diaconieprijs van het Dekenaat Delflanden en wonnen eind 2007 de prestigieuze Marga Klompéprijs.
 
Bisschop van Luyn
Uiteraard bleef ook in het bisdom M25 niet onopgemerkt. Op enkele plaatsen was het idee van M25 reeds overgenomen. Bisschop Van Luyn s.d.b. was al snel erg enthousiast over deze bijzondere jongerengroep en besloot in 2007 dat het bisdom de oprichting van nieuwe M25-groepen zou gaan stimuleren en ondersteunen. Daartoe werd een projectgroep opgericht onder leiding van Charles Horsthuis die toen medewerker was van de afdeling pastorale dienstverlening van het Bisdom Rotterdam.


Website mtwentyfive
Deze website is bedoeld om het diaconale werk dat gebeurt met, door en voor mensen in nood en in de marge, te helpen versterken. Met deze website en met het diocesane project van M25, wil het Bisdom Rotterdam, in navolging van Jezus Christus, een bijdrage leveren aan de waardigheid van kwetsbare naasten én aan die van ieder van ons.

Diocesane begeleiding M25
Truus Wüts, medewerker sectie Dienen

Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam


 Login